Bizisland godkendt EAN

Ud og hjem

Ud og hjem, mp3-cd
  • Vare nr.: MP13024
  • Undertitel: Helvigs rejseår
  • Indlæst af:Jette Mechlenburg
  • ForfatterWinni Østergaard
  • Forlag: AV Forlaget
  • Medie: mp3-cd
  • Spilletid:  18 time(r) 24 minutter
1840’erne var de store forandringers tid. En frigørelsens tid. At en tjenestepige ”kom galt af sted” var mere reglen end undtagelsen. Også i Thy. Som moderen og bedstemoderen gentager Helvig mønstret. Efter en lidenskabelig sommer føder Helvig et barn, uden at der følger... Hør Ud og hjem som mp3-cd-lydbog

Flere detaljer


600,00 Ekskl. moms1840’erne var de store forandringers tid. En frigørelsens tid. At en tjenestepige ”kom galt af sted” var mere reglen end undtagelsen. Også i Thy. Som moderen og bedstemoderen gentager Helvig mønstret. Efter en lidenskabelig sommer føder Helvig et barn, uden at der følger en ægtemand med.

Den anden bog om Helvig Pedersdatter foregår i tidsrummet 1838 til 1852. Gennem tolv år har den unge tjenestepige pladser på to godser og en præstegård. Desuden følger hun i det første af krigsårene 1848-50 sit herskab til apoteket i Thisted og videre til en stor gård i omegnen.

Bogen lukker op for en broget skare af personer. Og ligesom i den første roman om Helvig har forfatteren researchet bogens personer frem af arkiverne. Og gjort dem spillevende: dem fra Helvigs fødeegn, en flimrende flok af husjomfruer og tjenestepiger, gårdmandsfolk, øvrighed, præster og skolelærere.

Som i dag styredes det lille land med de forunderlige regionale forskelle med hård hånd fra København. Det førte til krig i hertugdømmerne 1848-50. Det kunne mærkes, også i Thy, hvor omtrent hver gård måtte stille med en søn ”indkaldt til krigstjeneste”. Samtidig faldt enevælden, og demokratiet blev indført. Også i Thy.

Winni Østergaards roman om Helvigs rejseår er en dokumentarisk roman. Men foruden at skildre mennesker og deres sociale ”netværk” formidler den med gribende beherskelse deres følelser og drømme.Kurv  

(tom)

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00