Bizisland godkendt EAN

Damernes Detektivbureau Nr. 1

Damernes Detektivbureau Nr. 1
"Mma Ramotswe havde et detektivbureau i Afrika ved foden af Kgale Hill". Således begynder den første af en række bøger om en omfangsrig, retsindig og handlekraftig afrikansk dame og hendes lille bureau.

Flere detaljer


1.414,00 Ekskl. moms"Mma Ramotswe havde et detektivbureau i Afrika ved foden af Kgale Hill".

Således begynder den første af en række bøger om en omfangsrig, retsindig og handlekraftig afrikansk dame og hendes lille bureau.

Precious Ramotswes far efterlader hende i fædrenearv en kvægbestand, som indbringer en pæn lille salgssum, for hvilken hun køber sig et lille hus i udkanten af Botswanas hovedstad Gaborone. Så slår hun et skilt op udenfor med ordlyden:

Damernes detektivbureau Nr. 1
private forespørgsler behandles fortroligt
garanteret tilfredshed for alle parter
personlig betjening ved indehaveren selv

Med skrivebord, telefon og tepotte til brygning af den uundværlige rooiboshte samt en lille hvid varevogn af ældre dato er hun snart klar til at modtage klienterne.
Mma Ramotswes ven og beundrer, den fortræffelige mekaniker Mr. J.L.B. Matekoni, indehaver af automobilværkstedet Speedy Motors, holder hendes lille varevogn i køreklar stand. Snart ansættes en sekretær, nyeksamineret fra Botswanas sekretærakademi med topkarakteren 97 % i maskinskrivning, den ihærdige, ambitiøse og loyale Mma Makutsi, og inden længe avancerer hun til damedetektivassistent.
Disse tre hovedpersoner udgør den faste kerne i romanerne, som fører læseren rundt i alle samfundslag i og omkring Gaborone, ind i Kalaharis ørkenlandskaber og over grænsen til Botswanas nabolande i det sydlige Afrika.
Bureauet konfronteres med formodet utroskab og andre mindre og større uregelmæssigheder, såvel som med egentlige forbrydelser, mord og mystisk forsvinden. Mma Ramotswe har sine egne uortodokse detektivmetoder, og det lykkes hende som regel at stille klienten tilfreds. Med praktisk livsklogskab og håndfast menneskekærlighed styrer hun sit lille bureau og sin lille bil gennem tragiske, komiske og penible opgaver.
Bøgerne om Mma Ramotswe og hendes detektivbureau blev oprindelig udgivet på et lille skotsk universitetsforlag. De er hurtigt blevet kultlæsning i hele den engelsktalende verden og udkommer nu i mange lande. Serien filmatiseres af Anthony Minghella ("Den engelske patient") og Sydney Pollacks filmselskab Mirage.

"Denne dejlige bog er begyndelsen på en serie fortællinger om Mma Ramotswe, grundlæggeren af Damernes Detektivbureau Nr. 1. ... Lad sindet falde til ro og nyd livet i en anden verden."
- Martha Holland og Jane Jacobs, boghandlere (Concord Bookshop)

Copyright © Alexander McCall Smith 1998.
Oversat af: Merete Ries fra: The No. 1 Ladies? Detective Agency.Kurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00