Bizisland godkendt EAN

Land at tabe eller vinde

Land at tabe eller vinde, mp3-cd
  • Vare nr.: ISBN9788711463994
  • Serie: Slægten 21 nr.
  • Indlæst af:Steen Heinsen
  • ForfatterLone Mikkelsen
  • Forlag: Audioteket
  • Spilletid:  6 time(r) 35 minutter
SLÆGTEN er et historisk univers, som gennem den fiktive adelsslægt Dane fortæller Danmarkshistorien fra 1000-tallet til vor tid.

Flere detaljer


1.276,00 Ekskl. momsOm Land at tabe eller vinde som mp3-lydbog

SLÆGTEN er et historisk univers, som gennem den fiktive adelsslægt Dane fortæller Danmarkshistorien fra 1000-tallet til vor tid. Dane-slægten møder alle de store personligheder og deltager i krige, intriger og begivenheder, som får afgørende betydning for historiens gang. SLÆGTEN er udviklet af Det Historiske Hus.

De enkelte bind i serien SLÆGTEN kan læses uafhængigt af hinanden.

Kulminationen på Danmarks nationale spændinger i 1840’erne og 50’erne blev den grusomme krig mod Preussen og Østrig i 1864 – også kaldet 2. Slesvigske Krig – hvor Danmark led katastrofale nederlag ved Dybbøl og Als. Ved den endelige freds-aftale den 30. oktober 1864 måtte Danmark afstå hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg, og grænsen mod den kommende stormagt Tyskland blev flyttet op til Kongeåen. Krigen 1864 blev en krig med store tab af unge danske liv og en aldrig overvunden nederlagsfølelse. Alligevel var tiden efter nederlaget præget af en  rivende social, økonomisk og kulturel udvikling.

Dane-slægten har allerede mistet én søn for Danmarks sag i 1. Slesvigske Krig, og i krigen 1864 falder den anden og sidste af I.C.’s sønner. Tilbage er den gæve og selvstændige Christine, der rejser til London og uddanner sig til sygeplejerske for senere at virke på lazaretterne i Sønderjylland.  Hun gifter sig med ingeniøren Jacob, får en søn og bliver den stærke og handlekraftige kvinde, der skal videreføre godset Daneborg. Søsteren Hilda trækker sig mere og mere ind i sit religiøse univers, hvor Gud råder og straffer. Men foråret er på vej, og frugtbare tider forestår: Nyt hedeland skal opdyrkes og tilplantes.

LEKTØRUDTALELSE
“Her er en godbid til alle dem, der holder af historiske romaner, mere specifikt til dem, der har fulgt serien Slægten om Slægten Dane (...) Bogen falder aktuelt sammen med Buk-Swientys 2 fantastiske bøger om et af de sorteste punkter i nyere dansk historie og fortæller letflydende, engageret og naturligvis oplysende om emnet (...) Den fiasko, som en avisartikel har kaldt serien, kan jeg ikke genkende ; den har generelt været populær og velfortalt.”

ANMELDERNE SKREV
“Lone Mikkelsen har nok skrevet seriens hidtil bedste bind (...) Hun formår uden at være skolemesteragtig at integrere de historiske begivenheder i handlingen.”
- Nordjyske Stiftstidende

“Portrættet af tiden tror vi på, og den vanskelige opgave at vise krigens gru uden at forfalde til sentimentalitet lykkes. Det 21. bind af " Slægten" er interessant og sober læsning.”
- Kristeligt DagbladKurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00