Bizisland godkendt EAN

Tvivl

Tvivl
Kunne man forestille sig en litterær tradition omkring andre erhverv end netop landbruget? Næppe. Men der har været ansatser til en industri-litteratur - i Sovjetunionen under stalinismen, hvor magthaverne 'inspirerede' forfatterne til værker som Cement!I Danmark er der en lang og folkelig tradition for at beskrive landbruget, det åbne land...

Flere detaljer


713,00 Ekskl. momsKunne man forestille sig en litterær tradition omkring andre erhverv end netop landbruget? Næppe. Men der har været ansatser til en industri-litteratur - i Sovjetunionen under stalinismen, hvor magthaverne 'inspirerede' forfatterne til værker som Cement!

I Danmark er der en lang og folkelig tradition for at beskrive landbruget, det åbne land og landsbyerne som miljø og kulturform. Tænk på folkelige forfattere som Skjoldborg, Aakjær og såmænd også Morten Korch! En litteratur- og en kulturform, som var anderledes, måske mere 'naturlig' og under alle omstændigheder langt mere dansk end bykulturen og de litteraturformer, der knytter sig til bykulturen, synes at være den almindelige mening.


I dag er traditionen tilsyneladende brudt, og det skorter i høj grad på fortællinger, romaner og andre former for litteratur, der på et tidssvarende grundlag beskriver og vurderer den moderne landbrugskultur.

På den baggrund udskrev Landbrugets Kulturfond en konkurrence - for at få nogle nutidige skildringer af livet på landet.

Marianne Jørgensens Tvivl vandt konkurrencen, bla. fordi tvivl synes at være et dækkende udtryk for den herskende grundstemning i bogen, og på landet.

Hvad sker der? Her og nu? Og hvad skal der ske, når vi ikke er her mere?

Med en let omskrivning kunne bogens motto lyde: Tro håb - og Tvivl.


Kurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00