Bizisland godkendt EAN

Søren Elung Jensen (født 7. juli 1928) er en dansk skuespiller og lydbogsindlæser.
Han blev student i 1947 og afsluttede sin skuespilleruddannelse fra Odense Teater i 1961. Herefter har han fået en lang række roller på bl.a.

Det kongelige Teater, Det ny Teater, Aalborg Teater, Det Danske Teater, Aarhus Teater, Det ny Scala og Café Teatret.

Søren Elung Jensen, fik for alvor sit gennembrud, da han kom ind i alle landets tv-stuer som den unge, døende præst, der kæmper med den verdslige kærlighed i TV-Teatrets version af Kaj Munks »Kærlighed«. Det var i 1960 og i smukt samspil med Ingeborg Brams.
Rollen passede hans talent, der først og fremmest har været karakteriseret ved den alvorsfulde autoritet. Den rolle gav ham ikke bare Kaj Munks mindelegat, men første ham også til hovedstaden. Han blev ellers uddannet på Odense Teaters elevskole, og på den fynske landsdelsscene blev han hurtigt det unge håb og mest interessante skuespiller.
Her debuterede han i den engelske juleforestilling »Smil og tårer«, men han kom hurtigt til at spille i et bredt repertoire, der også omfattede rollen som Jimmy Porter i Joe Osbornes »Ung vrede« – han var den første, der spillede rollen herhjemme . Han var, ejendommeligt nok, også den først Konstantin i Tjekhovs »Mågen« samt en Peer Gynt, der havde frigjort sig af romantikkens snærende bånd.
I 1961 havde Det Kongelige Teater bud efter ham i tre sæsoner, hvilket bl.a. gav sig udslag i roste præstationer bl.a. som lillebror Mick i Pinters »Viceværten« (»Gæsten«) og som Tusenbach i »Tre søstre«. Senere var han fast tilknyttet Fjernsynsteatret, der en kort overgang havde sit eget ensemble, ligesom han kom til at spille større roller i Peer Greegaards moderne repertoire på Det Ny Teater. Måske var det den slingrende freelancetilværelse, der var skyld i, at han herefter ikke helt kom til at placere sig så centralt i dansk teater, som den indledende fase ellers havde lagt op til – skønt Elung Jensen med sin spændvidde har haft masser at se til på danske scener.
Søren Elung Jensen har været gift to gange, først med skuespillerkollegaen Rita Angela og sidenhen med Jonna Hjerl.


Liste over lydbøger fra indlæser: Søren Elung Jensen

Kurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00