Bizisland godkendt EAN

Macbeth

Macbeth, mp3
  • Vare nr.: ISBN9788771469653
  • Indlæst af:Bent Otto Hansen
  • ForfatterJo Nesbø
  • Forlag: Modtryk
  • Spilletid:  17 time(r) 34 minutter
Shakespeare i et nyt årtusind

Flere detaljer


1.145,00 Ekskl. momsOm Macbeth som mp3-lydbog


Shakespeare i et nyt årtusind


Macbeth er byens bedste politimand. Da en narkoaktion udvikler sig til et massivt blodbad, er det Macbeth og hans team, der må rydde op. Macbeth er tidligere narkoman, men har nu alt inden for sin rækkevidde: penge, magt og respekt.

Men fortiden truer, og en mand som Macbeth når aldrig helt til tops. Dybt plaget af paranoia og hallucinationer er Macbeth overbevist om, at han ikke får, hvad der er retmæssigt er hans - medmindre han slår ihjel.


Jo Nesbø fortolker den klassiske Macbeth-historien med en thriller, der bevæger sig rundt i de mørkeste kroge af menneskesindet og ud i en by, der er plaget af dyb korruption og kaos.


Da Jo Nesbø blev spurgt, om han ville fortolke et af Shakespeares stykker i forbindelse med det ambitiøse og storstilede internationale projekt ”Shakespeare i et nyt årtusind”, som en række af verdens mest prominente og elskede forfattere bidrager til. Nesbø valgte uden at tøve Macbeth. I Nesbøs version handler det om kampen om politimesterstolen i en korrupt, kriminel og kaotisk industriby i 1970’erne.


Det er 392 år siden Macbeth første gang blev spillet på teatret. Det er et kongedrama, og handlingen er løseligt baseret på virkelighedens konge Macbeth af Skotland (1005 til 1057). I Shakespeares stykke er Macbeth en skotsk general, som ikke i begyndelsen er moralsk fordærvet. Men længsel efter magt og avancement og ønsket om at gøre hans hustru, Lady Macbeth, stolt og glad tager over og dette magtbegær korrumperer fuldstændig hans sind, som efterhånden bliver mere og mere inficeret og sygt og kaster ham ind i et kæmpestort spind af løgne og bedrag og mord.


”De vigtigste ligheder mellem Macbeth og Harry Hole er, at man aldrig kan være sikker på, hvad de vil gøre stillet over for et moralsk dilemma. Det er det, der gør dem interessante,” fortæller Nesbø. ”Jeg synes, at Harry i seriens løb mere kommer til at ligne forbryderne end kollegerne på politistationen.


Det samme gælder for Macbeth, der i historiens begyndelse er helten og beskytteren af den nye kejser, den nye konge som vil reformere landet. Eller i mit tilfælde politimesteren, der vil reformere den fordærvede by. Vi følger så den person på vejen mod selv at blive fordærvet, hvor han giver efter for sine drifter og går efter magten og vil have det hele for sig selv.”


Jo Nesbø har stort set valgt at skrive med Shakespeares originale persongalleri (dog med et par tilføjelser) – her er en del af personerne i Jo Nesbøs Macbeth:


Macbeth: Kommissær, forældreløs og knivkastende eks-narkoman, vil gøre alt for at indfri sin elskede Ladys drømme.

Lady: Macbeths kone, magtbegærlig, konspiratorisk og strategisk tænkende med dybe ar på sjælen.

Sweno: Sabelsvingende rockerboss og narkokonge, kører en karakteristisk rød Indian Chief motorcykel,

Hekate: Aka Den Usynlige Hånd styrer byen overlegent med sin produktion af narkotikummet bryg og sin kløgtige sans for rænkespil.

Duncan: Politimester med gode intentioner.

Duff: Vicekriminalkommissær, Macbeths ven fra børnehjemstiden, har et ar tværs over ansigtet og et personligt udestående med Sweno.

Banquo: Vicekriminalkommissær i Indsatsstyrken og Macbeths plejefar, som reddede ham ud af sumpen.

Fleance: Politiskole-elev, Banquos søn, ser op til Macbeth som politimand og som storebror.Kurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00