Bizisland godkendt EAN

Thule-sagen

Thule-sagen, mp3-cd
  • Vare nr.: ISBN9788711459331
  • Undertitel: løgnens univers
  • Indlæst af:Lars Thiesgaard
  • ForfatterPoul Brink
  • Forlag: Audioteket
  • Spilletid:  13 time(r) 11 minutter
I 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly lastet med fire højeksplosive brintbomber ned på havisen nær den amerikanske militærbase Thule... Køb Thule-sagen som mp3-lydbog

Flere detaljer


1.596,00 Ekskl. momsOm Thule-sagen som mp3-lydbog

I 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly lastet med fire højeksplosive brintbomber ned på havisen nær den amerikanske militærbase Thule. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, og hundredvis af danske thulearbejdere bliver indsat i en gigantisk oprydningsaktion.

Tilbage i 1957 havde statsminister H.C. Hansen et møde med den amerikanske ambassadør. USA ville placere atomvåben på Grønland. Var det noget danskerne ønskede? Efter tre dages betænkningstid skrev H.C. Hansen et brev, som han bad om måtte blive holdt yderst hemmeligt. Det var starten på næsten 40 års hemmelig dansk atompolitik.

Journalisten Poul Brink (1953-2002) fortæller kritisk og spændende om det net af løgne, som denne politik medførte. Han arbejdede i mere end 10 år med sagen og modtog i 1997 journalisternes fornemste hæderspris, Cavling-prisen, for sine afsløringer af, hvordan både den grønlandske og danske befolkning blev ført bag lyset af skiftende regeringer, da de gennem årtier tillod amerikanske atomvåben på Thulebasen i Grønland - stik modsat den officielle danske atomvåbenpolitik.

LEKTØRUDTALELSE
“Til den politisk interesserede læser og dem der er interesserede i Danmarks rolle i storpolitik (...) En omfattende, detaljerig og spændende bog (...) Der vil utvivlsomt komme øget interesse i forbindelse med filmpremieren (...) den nye forside gør sig godt. Anbefales”

ANMELDERNE SKREV
Poul Brink er kritisk, men også omhyggelig i sin research (...) ”Thule-sagen” er en utrolig spændende gengivelse af begivenhederne og hans enorme research, skrevet så nervepirrende som en thriller. En stor anbefaling herfra.”
- Litteratursiden

“Underholdende og kritisk bog (...) Resultatet er ganske vellykket”
- InformationKurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00