Bizisland godkendt EAN

Journalisten der snød Gestapo

Journalisten der snød Gestapo, mp3-cd
  • Vare nr.: ISBN9788711457399
  • Undertitel: historien om Børge Outze og den illegale presse
  • Indlæst af:Jesper Borup
  • ForfatterErik Lund
  • Forlag: Audioteket
  • Spilletid:  11 time(r) 17 minutter
“Journalisten der snød Gestapo” er den dramatiske, men sande beretning om en af de vigtigste modstandsfolk under den tyske besættelse af Danmark.. Køb Journalisten der snød Gestapo som mp3-lydbog

Flere detaljer


1.596,00 Ekskl. momsOm Journalisten der snød Gestapo som mp3-lydbog

“Journalisten der snød Gestapo” er den dramatiske, men sande beretning om en af de vigtigste modstandsfolk under den tyske besættelse af Danmark 1940-1945, nemlig den senere grundlægger af dagbladet Information, Børge Outze.

Det er historien om, hvordan en ung kriminalreporter endte med at blive leder af det vigtigste illegale nyhedsbureau, som forsynede stort set alle illegale blade i Danmark med stof - og som kom til at udgøre grundstammen i de radionyheder, BBC sendte på dansk fra London. Den unge reporter blev undervejs en de centraler personer i organisationen af de danske jøders flugt til Sverige. Det er også den voldsomme og til tider ganske utrolige historie om, hvordan Børge Outze efterhånden blev en af landets mest eftersøgte personer, som til sidst blev arresteret af tyskerne - men som slap væk takket være en aftale om at rejse til Stockholm og Moskva og arbejde som tysk spion.

LEKTØRUDTALELSE
“Man kommer brat ind i bogen med den spændende skildring af Børge Outzes aftalte flugt fra Gestapo i november 1944, og hermed er scenen sat for beretningen om topjournalistens og modstandsmandens begivenhedsrige tilværelse under besættelsen. Bogen bringer portrætter af nøglepersoner i den illegale presse, læseren kommer tæt på modstandsbevægelsens top og de illegale miljøer i Danmark og Sverige og oplever gestapohovedkvarteret indefra. Selv om skildringen af Børge Outze på det nærmeste er et helteportræt, går forfatterne tæt på deres hovedperson og fremlægger også kritiske indlæg mod journalisten med den spidse pen, der opleves som et helt menneske med både fejl og mange gode sider (...) En velskrevet og spændende beretning om et af besættelsestidens og dansk presses store navne, der vil interessere alle, der beskæftiger sig med modstandsbevægelsen, den illegale presse og besættelsestidens hverdag.”

ANMELDERNE SKREV
“Fængslende biografi om den uforfærdede journalist og modstandsmand (...) besættende læsning”
- Hans Hertel, Politiken

“Fortræffelig historie om Danmark under Besættelsen”
- 5 stjerner, Jyllands-Posten

"...velskrevet, dramatisk og underholdende (...) yder et væsentligt bidrag til den danske modstandsbevægelses og presses historie. En rigtig god bog.”
- Hans Engell, Information   Kurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00