Bizisland godkendt EAN

H.C. Andersen

H.C. Andersen, mp3-cd
  • Vare nr.: ISBN9788711333945
  • Undertitel: udvalgt af Kathrine Lilleør
  • Indlæst af:Kathrine Lilleør
  • ForfatterH.C. Andersen
  • Forlag: Audioteket
  • Spilletid:  4 time(r) 56 minutter
Mine bedste Andersen-eventyr - udvalgt op oplæst af Kathrine Lilleør. En af H.C. Andersens bedste venner sagde om ham, at han “har sået i det danske hjertelag som ingen anden”. Det er sandt. Derfor bliver jeg aldrig færdig med eventyrene. Hør - Køb H.C. Andersen som mp3-lydbog

Flere detaljer


1.036,00 Ekskl. momsOm H.C. Andersen som mp3-lydbog 

Mine bedste Andersen-eventyr - udvalgt op oplæst af Kathrine Lilleør.

En af H.C. Andersens bedste venner sagde om ham, at han “har sået i det danske hjertelag som ingen anden”. Det er sandt. Derfor bliver jeg aldrig færdig med eventyrene. De afgiver bestandigt nye betydninger, nye indsigter, nye afsløringer.

Først legede eventyrene det danske sprog ind i mig under min morfars oplæsninger, da jeg var meget lille. Siden lærte jeg i skolen, hvad man burde mene om eventyrene og deres digter. Men en dag læste jeg en salme, som havde en klang og et sprog, som mine teologiske studier havde lært mig at forbinde med Søren Kierkegaard. Derefter blev eventyrene genstand for studier med fodnoter, der kulminerede i min ph.d.-afhandling “Eventyrenes vidtlysende blink” fra 2005.

Knapt havde jeg sat punktum, før jeg opdagede, at jeg deler min voksne glæde over eventyrene med mange andre. Min forskning og formidling af eventyrene indbragte mig Hans Christian Andersen Prisen i 2012, men egentlig er det ikke mig, der skulle have en pris, men alle de mange danskere, der med deres lydhørhed har delt min glæde over eventyrene i små og store forsamlinger over hele Danmark gennem årene.

Denne cd rummer en perlerække af de ypperste eventyr, jeg kender. Oplæsningerne indledes med en lille fortale, som H.C. Andersen holdt, da han skulle læse eventyr op en aften i 1858 i den nyåbnede Arbejderforening. Salmen, der inspirerede mit eget arbejde med eventyrene afrunder cd-ens eventyroplæsninger. Og til allersidst følger den tale H.C. Andersens ven Bjørnstjerne Bjørnson spontant holdt på H.C. Andersens 100-årsdag den 2. april 1905, hvor han om H.C. Andersen siger, at han “havde geniets evne til at høre sjælenes sagteste tale”

Sognepræst Kathrine Lilleør er ph.d. på en afhandling om H.C. Andersens Eventyr og Historier, har udgivet flere bøger om eventyrene, og modtog i 2012 Hans Christian Andersen Prisen for sin forskning og engagerede formidling af H.C. Andersens eventyr og historier.

 

Cd’en indeholder følgende eventyr: H.C. Andersens egen fortale til en eventyroplæsning i Arbejderforeningen i 1858 - Snedronningen - Grantræet - Den lille pige med svovlstikkerne - Den grimme ælling - Lille Claus og Store Claus - Prinsessen på ærten - Den lille Idas blomster - Sommerfuglen - Den lille havfrue - Hørren - Verdens dejligste rose - Skyggen - Jeg har en angst som aldrig før - Afslutning med Bjørnstjerne Bjørnsons tale om H.C. Andersen på hans 100 års dagKurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00