Bizisland godkendt EAN

Børneimporten

Børneimporten, mp3-cd
“... en velmenende, men grum fortælling.” - litteratursiden.dk

Flere detaljer


1.356,00 Ekskl. momsOm Børneimporten som mp3-lydbog

Børneimporten - Et mørkt kapitel i fortællingen om udenlandsk adoption af Amalie Linde, Matilde Hørmand-Pallesen og Amalie Kønigsfeldt fortæller for første gang historien om adoptionen af tyske børn til Danmark efter Anden Verdenskrig.

Tusindvis af børn blev født som resultat af forhold mellem tyske kvinder og amerikanske soldater under Anden Verdenskrig. Omkring 3000 af disse uøsnkede børn blev mere eller mindre illegalt sendt til Danmark til adoption. Men de manglende regler for adoption resulterede i, at mange børn blev anbragt hos ikke-egnede familier og resultatet deraf var både misbrug og anden omsogssvigt.

For første gang fortælles historien nu - med de nu voksne adoptivbørn selv som medvirkende. Det er samtidig historien om starten på dansk adoption, der stadig i dag vækker debat.

ANMELDERNE SKREV
“... en velmenende, men grum fortælling.”
- litteratursiden.dk

“En spændende historie om de mange tyske mulatbørn, som uden om loven blev sendt op til danske familier efter Anden Verdenskrig.”
- Weekendavisen

“Det er ikke ukompliceret både at fortælle en række menneskelige historier og tegne de store politiske perspektiver op. Det kunststykke udføres til bravour i denne bog om Tytte Botfeldt”
- Kristeligt Dagblad

LEKTØRUDTALELSE
“Bogen henvender sig til interesserede i samfundshistorie (...) Med udgangspunkt i research af og interviews med 35 mulatbørns skæbner forsøger bogen at sammensætte brudstykker af deres historie til en mere generel introduktion til Danmarks adoptionshistorie. Gentagelse af mulatbørnenes psykiske men, adoptivfamiliernes ofte manglende kvalifikationer og mishandling er stadig en, om end mindre risiko, indenfor nutidens lovgivning og retspraksis (...) En veldokumenteret og chokerende beretning om et betragteligt antal oversete ulykkelige skæbner som følge af 2. verdenskrig. Bogen rejser endvidere spørgsmålet om nutidens danske adoptionsproces har draget de fulde konsekvenser af erfaringerne.”Kurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00