Bizisland godkendt EAN

Film

Film, frygt og propaganda, mp3-cd
  • Vare nr.: ISBN9788711464359
  • Undertitel: en sand beretning om hvordan Kim Jong-Ils uhyrlige filmforelskelse førte til verdens mest ...
  • Indlæst af:Jesper Bøllehuus
  • ForfatterPaul Fischer
  • Forlag: Audioteket
  • Medie: mp3-cd
  • Spilletid:  14 time(r) 15 minutter
Det celebre stjernepar Shin Sang-Ok og Choi Eun-Hee var forsidestof i efterkrigstidens Sydkorea.

Flere detaljer


1.596,00 Ekskl. momsOm Film, frygt og propaganda som mp3-lydbog

Det celebre stjernepar Shin Sang-Ok og Choi Eun-Hee var forsidestof i efterkrigstidens Sydkorea. Forelskelsen, ægteskabet og skilsmissen mellem den store filminstruktør og den smukke skuespillerinde var en god historie, og hele befolkningen læste med.

Det gjorde Kim Jong-Il også i Nordkorea. Som landets propagandaminister var den kommende diktator besat af store melodramaer - og han var overbevist om, at den kommunistiske propagandakamp skulle vindes gennem det sydkoreanske stjernepar. I 1978 fik han derfor det hemmelige politi til at kidnappe instruktøren og skuespillerinden.

I fem år levede parret i fangenskab - hun indespærret i en luksuslejlighed, han i politisk torturfængsel, fordi han nægtede at lave propagandafilm. Da styret endelig fik instruktøren knækkede, blev parret forenet i et kæmpestort, iscenesat tvangsbryllup. Nu havde Kim Jong-Il fået genskabt stjerneparret, og kameraerne var klar til at rulle. De følgende tre år optog parret under tvang propagandafilm for diktaturet - blandt andet en kommunistisk genindspilning af Godzilla. Imens planlagde de i dybeste hemmelighed deres flugt fra verdens mest lukkede land.

Gennem omfattende research fortæller Paul Fischer den vanvittige historie om Kim Jong-Ils spektakulære kidnapning. Som læser følger man tæt parret, der vågnede op til deres livs mareridt - og som sammen måtte planlægge en livsfarlig flugt.

Paul Fischer er dokumentarfilminstruktør og journalist. Han har skrevet en række artikler om Nordkorea til bl.a. Los Angeles Times og New York Times. “Film, frygt og propaganda ”er hans første bog.

LEKTØRUDTALELSE
“Fantastisk og absurd historie om filmindustriens ofre i et af verdens mest lukkede lande. For film- og Nordkorea-interesserede (...) Der er tale om medrivende og vanvittig læsning, hvor man ofte må minde sig selv om, der faktisk er tale om fakta. Sproget og tonen i bogen er nærmest skønlitterær og fortællende, hvilket giver en let og forståelig læsning. Det beskrevne er vanvittigt, og giver et uhyggeligt indblik i utænkelige styreformer og nordkoreanske forhold (...) Interessant og knap så mørk fortælling som man ellers ofte ser fra Nordkorea. Det sagnomspundne land nyder pæn interesse, og denne bog kan anskaffes bredt.”

ANMELDERNE SKREV
“Det er en utrolig og medrivende historie, lige til et filmmanuskript (...) Igennem denne spændende og uhyggelige fortælling om to mennesker, der bliver kastebold i en politisk konflikt, får man et helt enestående billede af det lukkede nordkoreanske samfund (...) Og man lægger ikke bogen væk, før sidste side er vendt.”
- 5 hjerter, Politiken

“Ny amerikansk bog folder hele den hysteriske historie ud - og den er en sand thriller (...) Paul Fischer beskriver det, så læseren sidder med hjertet i halsen.”
- Filmmagasinet EkkoKurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00