Bizisland godkendt EAN

Tolv år som slave

Tolv år som slave, mp3-cd
  • Vare nr.: ISBN9788711451748
  • Indlæst af:Jesper Borup
  • ForfatterSolomon Northup
  • Forlag: Audioteket
  • Medie: mp3-cd
  • Spilletid:  8 time(r) 26 minutter
SOLOMON NORTHUP levede som fri mand med sin familie i New York, da han i 1841 blev kidnappet som slave under en rejse til sydstaten Washington D.C., hvor slaveri endnu var tilladt før Den Amerikanske Borgerkrig.

Flere detaljer


1.516,00 Ekskl. momsOm Tolv år som slave som mp3-lydbog

SOLOMON NORTHUP levede som fri mand med sin familie i New York, da han i 1841 blev kidnappet som slave under en rejse til sydstaten Washington D.C., hvor slaveri endnu var tilladt før Den Amerikanske Borgerkrig. Med pisk fik han banket sin nye identitet ind i kroppen, inden han blev solgt til en plantageejer i Louisiana. Gennem tolv år oplevede han slaveriet indefra med al dets brutalitet, daglige fornedrelse og konstante frygt. Men aldrig vandt fremmedgørelsen over ham.

SOLOMON NORTHUP udgav sin hårrejsende og utrolige historie i 1853, året efter han slap fri. Det er en hjerteskærende fortælling om slaveriets ondskab, men også om kærlighed, menneskeværd og stort mod. Historien har med storfilmen 12 Years a Slave grebet publikum verden over. Nu udkommer denne amerikanske klassiker endelig på dansk.

Bogen er oversat af HANS-JØRGEN BIRKMOSE, hvis poetiske og historisk præcise oversættelse yder denne klassiker fuld ret. Birkmose er ekspert i amerikansk sprog fra denne periode og har de seneste år bl.a. nyoversat Edgar Allan Poe og Nathaniel Hawthorne foruden de berømte slaveberetninger af Booker T. Washington og Frederick Douglass.

SKREVET OM BOGEN
“Når man læser "Tolv år som slave" kan man ikke undgå at blive rørt. Solomons historie er i sig selv modbydelig og meget stærk, men samtidig er bogen også et vidnesbyrd om syge ting i datidens samfund, som Solomon skriver her: “Det er ikke slaveejerens fejl, at han er grusom, for fejlen ligger i det system, han lever i. Han kan ikke modstå sædvanens indflydelse eller sit netværks påvirkning” (...) Bør stå på alle landets folkebiblioteker.”
- Jacob Holm Krogsøe, lektør

“…i dag føles bogen stadig som et forstemmende vidnesbyrd; et glimrende supplement til Steve McQueens filmversion, der umiddelbart synes ganske tro mod originalteksten, men også en læseværdig fortælling i sin egen ret.”
***** BerlingskeKurv  

(tom)

Nye Lydbøger

Intet nyt produkt på dette tidspunkt

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00