Bizisland godkendt EAN

Lars Lilholt (født 14. marts 1953 i herlev) er en dansk sanger, violinist, guitarist, komponist og tekstforfatter. Lars Lilholt skriver musik og tekster, fortrinsvis til sit eget band Lars Lilholt Band, men også til andre musikere.

Han var en af hovedpersonerne i Kræn Bysted's som huserede på den danske folkrock-scene i 1970'erne.

I 1982 udgav Lars Lilholt Og fanden dukked' op og sagde ja. En titel, der antyder hans dybe rodfæstethed i historien, og ikke mindst i historiefortællingen. Denne udgivelse førte til dannelsen af Lars Lilholt Band, der startede i januar 1983 med en koncert på Sysseltinget i Hjørring. Siden da har Lars Lilholt Band spillet tusindvis af koncerter og fik i 1990'erne kælenavnet De Lyse nætters orkester. Dette skyldes, at de hver sommer turnere landet rundt lige fra festivaler og skønne naturområder, hvor der altid er fuldt hus. Bandet har desuden turneret i Tyskland, Frankrig, Sverige og Norge.

Lars Lilholt skrev sin første sang i 1969 og er stadig i fuld vigør, udgav i 2012 albummet Stilheden bag støjen, og kan i 2013 hvor han fylder 60 år også fejre 40 års jubilæum som prof rejsende musiker/sangskriver. Samtidig fylder Lars Lilholt Band 30 år. Lilholt har skrevet hundredvis af sange, men den absolut mest berømte er Kald det kærlighed, der udkom første gang på lpen Portland i 1986, og blev et folkeligt kæmpehit i 1990. Lige siden har Kald det kærlighed sammen med Kim Larsens Kvinde min været Danmarks mest populære sange (i flg. YouGov). En anden sang Hvidsten kro fra cdén Kong Pukkelrygs land i 1994 fik en genfødsel i forbindelse med Regnar Grastens film om Hvidstengruppen. Lilholts sang er en primær kilde til Danmarkshistorien, da den er skrevet sammen med Gerda Fiil, der var medlem af Hvidstengruppen.


Liste over lydbøger fra indlæser: Lars Lilholt

Kurv  

(tom)

Tilbud lydbøger

Ingen tilbud på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Få først besked om nyheder og gode tilbud


Vi udsender nyhedsmail 1 - 2 om måneden

Opret et login HER

Kundeservice


KONTAKT
KUNDESERVICE
 

på 6596 3555 eller info@avforlaget.dk
 
 

  Åbningstider i Julen  den 27, 28, og 29 fra kl. 9.00 til 14.00. 


Åbningstider hverdage: 8.00 - 15.00